2016 m. liepos 26 d., antradienis

Focaccia


Reikės:

500 g miltų
5 g sausų mielių
10 g smulkios druskos
325 ml šilto vandens
1 v.š. alyvuogių aliejaus

Paviršiui:

alyvuogių aliejaus
rupios jūros druskos
keleta rozmarino šakelių ar kt.mėgstamų prieskonių

Mieles užpilame šiltu vandeniu ir palaukiame (apie 10min.), kad pasidengtų plutele, jeigu plutelė yra vadinasi mielės aktyvios.
Dubenyje sumaišome miltus su druska ir supilame vandenį su aktyviomis mielėmis. Tešlą minkome, kol ji taps glotni ir vienalytė, tai užtrunka apie 10min.
Galiausiai įminkome aliejų ir paliekame tešlą, kad pakiltų. Kuo patalpa šiltesnė, tuo greičiau tešla iškils, gali užtrukti nuo 1h iki 2h.
Pakilusią tešlą dedame į šiek tiek aliejumi pateptą skardą arba galima naudoti tefloninį kilimėlį. Suformuojame stačiakampio formos storą blyną ir paliekame, kad vėl pakiltų.
Orkaitę įkaitinti iki 250 laipsnių temperatūros. Duonai pakilus, su pirštų pagalvėlėmis padaryti skylutės (beveik iki pat dugno). Apšlakstyti alyvuogių aliejumi, pabarstyti druska ir mėgstamais prieskoniais. Kepti ~10min., tada kaitinimą sumažinti iki 200 laipsnių ir kepti dar apie 10min.


Ši duona skaniausia šilta, bet galima valgyti ir pravėsusią.
Labai skanu, idealiai tinka prie šviežių salotų.

Šaltinis: Naminė duona

Komentarų nėra: