2016 m. balandžio 25 d., pirmadienis

Šokoladinis tiramisu pagal Oliverį



Reikės:

250 g juodojo šokolado

50 g sviesto
žiupsnelio druskos
250 g sausainių "damų piršteliai"
400 ml stiprios kavos
šlakelio desertinio vyno
4 didelių kiaušinių
100 g cukraus
750 g maskarponės sūrio
2 apelsinų
kakavos (pabarstymui)

   Šokoladą (200 g) išsilydome ant vandens garų, sudedame sviestą ir žiupsnelį druskos, viską gerai išmaišome, kol sviestas visiškai ištirpsta, padėti trumpam į šoną, kol pagaminsime sūrio kremą.
   Kiaušinio baltymus atskirti nuo trynių. Trynius sumaišyti su cukrumi ir gerai išsukti (apie 5min.), galiausiai sudėti maskarponės sūrį ir įtarkuoti vieno apelsino žieveles. Viską gerai išmaišyti.
   Švariame inde išplakti baltymus su žiupsneliu druskos iki standžių putų.
   Didelio šaukšto pagalba atsargiai sumaišome baltymus su maskarponės kremu.
   Imame indą, kuriame sluoksniuosime šį desertą. Dugną išklojame sausainiais, prieš tai juos išmirkius kavoje su šlakeliu desertinio vyno. Puse šokolado tolygiai paskleisti ant sausainių, dėti puse maskarponės kremo. Vėl mirkome sausainius, dedame ant maskarponės sūrio, tepame likusį šokoladą ir paskutinį maskarponės sluoksnį. Viską gausiai apibarstome kakava, tarkuotu šokoladu ir apelsino žievelėmis.
   Prieš valgymą reiktų palaikyti bent 2h šaldytuve arba geriausia per naktį.
Skanaus!

Šaltinis: http://www.jamieoliver.com/

Komentarų nėra: