2016 m. balandžio 22 d., penktadienis

Marokietiška raudonųjų lęšių - morkų sriuba



Reikės:

2 v.š. alyvuogių aliejaus
1 geltono svogūno
3 smulkintų česnako skiltelių
7 vidutinio dydžio morkų
1 a.š. kumino
1 a.š. ciberžolės
2 a.š. kalendros
1/2 a.š. paprikos miltelių
1/4 a.š. cinamono
~300 g raudonųjų lęšių
400 g luptų arba konservuotų pomidorų
~1,2-1,5 l vištienos sultinio
druskos
pipirų
šviežių žalumynų (papuošimui)

  Keptuvėje įkaitinti alyvuogių aliejų. Svogūną susmulkinti ir apkepti kartu su česnaku, kol suminkštės apie 5-6min. Morkas supjautyti arba sutarkuoti, kepti kartu su svogūnais ir česnakais dar apie 10-12min.
   Apkeptas daržoves sudėti į sultinį (sultinio pradžiai galima pilti mažiau, kad sriuba nebūtu per skysta), sudėti pjaustytus (be odelių) pomidorus ir suberti nuplautus lęšius. Sriubą virti apie 20min. arba tol, kol išvirs morkos ir lęšiai.
    Išvirusią sriubą sutriname blenderio pagalba ar kitu virtuvės smulkintuvu.
    Pateikti sriubą su mėgstamais žalumynais.
    Labai skani rytietiška sriuba.
Skanaus!
 Pastabos:

  • jeigu sriubos liko - galima šaldyti
  • vietoj vištienos sultinio galima naudoti daržovių sultinį
  • vietoj alyvuogių aliejaus galima naudoti kokosų aliejų
  • kepant morkas, svogūnus ir česnakus galima įdėti kelis šaukštus pomidorų pastos
Šaltinis: http://www.acedarspoon.com

Komentarų nėra: