2016 m. vasario 5 d., penktadienis

Estiškas kringelis

Reikės:

120 ml šilto pieno
1 a.š. cukraus
2 a.š. sausų mielių
1 nedidelio kiaušinio
30 g minkšto sviesto
žiupsnelio druskos
300 g miltų

Aptepimui:

50 g lydyto sviesto
3 v.š. cukraus
1,5 a.š. cinamono

Pirmiausia sumaišome mieles su pienu ir cukrumi, paliekam ~10min., kad suputotų, taip žinosime 100%, kad mielės aktyvios.
Vėliau įmušame kiaušinį ir gerai išmaišome, suberiame miltus su žiupsneliu druskos. Galiausiai sudedame minkšta sviestą (aš išlydžiau). Tešlą minkome bent 5min. Išminkius uždengiame ir paliekame kilti ~1-2h priklausomai nuo kambario temperatūros.

Pakilusią tešlą iškočiojame stačiakampio forma, maždaug 0,5cm storio.Sviestą sumaišome su cinamomu ir cukrumi. Šią masę užtepame ant tešlos, susukame ruloniuką. Sujungimą šiek tiek apspaudžiame, kad neišsileistų ir paliekame viršuje. Vyniotinį perpjaujaname išilgai, neįpjaudami iki galo. Sukame virvę, kol gaunasi vainikas.

Dedame ant kepimo popieriuimi ištiestos skardos ir paliekame dar 40min, kad pakiltų.

Pakilusį kringelį kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25min.

Skanaus!

P.S. Kitą kartą aš gal dėčiau miltų 20-30 g mažiau.
 

Komentarų nėra: