2016 m. vasario 6 d., šeštadienis

Blynai su jogurtu

Antradienį bus tikrosios Užgavėnės, todėl siūlau išsikepti šiuos nesudėtingus, bet skanius blynus.

Reikės:

2 didelių kiaušinių
~400 g jogurto be skonio
60 ml vandens
280 g miltų
2 v.š. cukraus
1 a.š. kepimo miltelių
0,5 a.š. sodos
aliejaus kepimui

Kiaušinius išplakame su cukrumi, įmaišome jogurtą ir vandenį.
Sausus produktus (miltus, kepimo miltelius, sodą) sumaišome ir suberiame į jogurto masę.
Viską gerai išmaišome.
Kepame įkaitintame aliejuje ant vidutinės ugnies, kol gražiai apskrunda.


Šiuos blynelius galima šaldyti. Atvėsintus blynelius užšaldyti atskirame šaldymo stalčiuje (tam, kad nesuliptų). Mažiausiai po valandos jau galima sudėti į šaldymo maišelius. Šaldytus galima laikyti iki 2 mėnesių. Atšildyti mikrobangų krosnelėje arba atšildžius (neužšalusius) pašildyti keptuvėje ar orkaitėje.



1 komentaras:

Anonimiškas rašė...

Aciu uz puiku recepta! Mano nevalgusis sunelis sukirto net 4! Neitiketina :)
Priminimas seimininkems - neatsiliepkit telefonu kol kepat, labai greit juoduoja:) bet nieko tokio, apversiu ir patieksiu vyrui pusryciams ;)